NM i sprintorientering

INNKALLING TIL ÅRSMØTE 2020
juli 30, 2020
Sykler parkert på Sameiets Fellesområde
september 27, 2020

Hei alle i Sameiet Skagenbrygge, denne helgen vil NM i sprintorientering bli avviklet i Haugesund, noen poster vil bli plassert på Sameiet Skagnebrygge sin eiendom.

 

Det brygger opp til en fartsfylt helg i sentrale strøk av Haugesund. Sentrumsgatene er arena for NM i sprintorientering. Fredag, lørdag og søndag.

– Utøverne skal ta hensyn til at de løper i sentrumsgater, med de hindringer det kan medføre. Men det er fint om også de som er ute og spaserer i byen, tar hensyn til løperne og gir dem god plass. Og folk må gjerne være litt ekstra oppmerksomme når de runder gatehjørnene, for løperne kommer i veldig stor fart. I hvert fall når de vet hvor de skal hen, sier Grethe Paulsen Vie, leder i Haugesund IL Orientering.

Hun er også leder av hovedkomiteen i NM.

Forrige gang HIL Orientering arrangerte NM var i 2009. Da var det nattorientering som sto på programmet.

Nå er det altså sprint. På høylys i dag i Haugesund sentrum. Fredag står tradisjonell sprint på programmet. Lørdag knock out-sprint, som er en helt ny øvelse. Her blir det først prolog, så semifinale og finale.

Søndag er det stafetter.

– Det betyr veldig mye for oss å få arrangere et NM. Det er stort. Hele norgeseliten i sprint kommer til Haugesund. Og det er ekstra kjekt at det skjer i sentrum slik at vi får vise fram byen vår. Dette blir fantastisk reklame. Vi har fått laget et helt nytt og flott sprintkart til NM. Haugesund har utrolig mange kvaliteter. Med øyer og broer er det veldig mye spennende. Jeg tror løperne vil synes at der er et bra sprint-terreng, sier Paulsen Vie.